HOI

Naam: HOI
Stijl: New England Style IPA
ABV: 5.5

Mout

Swaen Ale 4100 g
GoldSwaen Light 900 g
Tarwevlokken Bio 450 g
Havervlokken Bio 340 g
Calciumsulfaat 1 tl

19L 152°F (66,7°C) 60'
mashout op 168°F (75,8°C) 0'
15' rust

Hop

Hoppallets Amarillo α=7,0% 50 gr First Wort + 90'
Hoppallets Amarillo α=7,0% 50 gr 0'
Hoppallets Citra α=13,2% 20 gr 30' Hop Stand 82°C
Hoppallets Galaxy α=13,6% 30 gr 30' Hop Stand 82°C
Hoppallets Mosaic α=11,7% 30 gr 30' Hop Stand 82°C

Gisting

SG 1060 BX 10
Gist Burlington Ale Yeast WLP095
18 °C oplopend naar 22°C

Hopgift 1, na meest heftige fermentatie over een periode van 3 dagen
Hoppallets Citra α=13,2% 26,5 g Dry
Hoppallets Galaxy α=13,6% 16,5 g Dry
Hoppallets Mosaic α=11,7% 16,5 g Dry

Toevoegen extra gist Safale US-05 11,5 gr
3/4 cup kristalsuiker toegevoegd

Hopgift 2, aan het eind van de gisting over een periode van 3 dagen
Hoppallets Citra α=13,2% 26,5 g Dry
Hoppallets Galaxy α=13,6% 16,5 g Dry
Hoppallets Mosaic α=11,7% 16,5 g Dry

Hopgift 3, nadat de fermentatie is gestopt over een periode van 3 dagen
Hoppallets Citra α=13,2% 26,5 g Dry
Hoppallets Galaxy α=13,6% 16,5 g Dry
Hoppallets Mosaic α=11,7% 16,5 g Dry